Sarmısak Soslu Midye

Sarmısak Soslu Midye

20 midye eti

3 diş sarmısak

Yarım çay kaşığı tuz

Yarım demet maydanoz

2 yemek kaşığı zeytinyağı

4 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı: Midyeleri yıkayın. Süzün, bir tencereye koyun ve kısık ateşte kendi suyu ile 10 dakika pişirin. Sarmısakları ayıklayın ve tuz ile ezin. Maydanozu ayıklayın, yıkayın, kalın saplarını atın ve yapraklarını kıyın. Sarmısak, limon suyu ve maydanozu karıştırıp midyelerin üzerine dökün. Karştırın ve ılık servis yapın. Kabuklu midye kullanacaksanız önce midyeleri bir tencereye koyup ateşe oturtun ve kabukları açıkdıkça midyeleri çıkartıp alın.

Bir cevap yazın