Sarmısaklı Ekmek

Sarmısaklı Ekmek

1.Usül Malzemeleri:

  • Bir bütün uzun ekmek
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya margarin
  • 4 diş sarmısak
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • Alüminyum mutfak folyosu

Yapılışı:

Sarmısak havanda tuzla dövün, macun kıvamına getirin. Ekmeği yan tarafından uzunlamasına yarın. İçine zeytinyağı gezdirin veya margarin sürün. Ezilmiş tuzlu sarmısağı da sürüldükten sonra kırmızı biber serpin, sandviç gibi kapatın. Hava almayacak şekilde folyoya sarılıp ısıtılmış fırında 15-20 dakika tutun, dilimleyip servis yapın.

2.Usül Malzemeleri:

  • Bir ekmek (uçları kesilmiş, dilimlenmiş)
  • Margarin
  • 2 yemek kaşığı sarmısak tozu
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik

Yapılışı:

Ekmek dilimlerine margarin sürün, sarmısak tozu, kırmızı biber ve kekiği ekip 5 dakika kadar fırın veya elektrik ızgarasında tutun. 3.Usül: 8 dilim ekmek, 3 diş sarmısak, zeytinyağı, tuz, karabiber. Sarmısakları ayıklayın, havanda ezin. Ekmek dilimlerini kızartın, ızgaradan alır almaz üzerlerine ezilmiş sarmısağı sürün, zeytinyağı gezdirin, tuz ve karabiber ekin, hemen servis yapın.

Bir cevap yazın