Malzemeler:
- 500 gram ıspanak
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı ceviz içi
- 1 orta boy soğan
- 2 diş sarmısak
- 2 çay kaşığı pul biber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Ispanağın kök ve saplarını ayıklayın. Yapraklarını birkaç defa sudan geçirerek yıkayın. İçine kabartma tozu ve tuz koyduğunuz kaynar suda 3 dakika haşlayın. Çıkartıp süzün. Soğuyunca kıyın. Ceviz içlerini elinizle küçük parçalara ayırın. Soğanı ve sarmısağı doğrayın. Bir tavaya zeytinyağını koyup kızdırın. Önce 3 dakika cevizi kavurun. Sonra soğan, sarımsak ve biberi atıp 2 dakika daha kavurmaya devam edin. Kıyılmış ıspanağı ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Sıcak servis yapın. Arzu ederseniz ceviz yerine dolma fıstığı kullanabilirsiniz.