Baharatlı Zeytin

Baharatlı Zeytin

Malzemeler:

  • 250 gram salamura çiziksiz iri yeşil zeytin
  • Yarım çay kaşığı mercan köşk
  • Yarım tutam kekik
  • 1 çay kaşığı taze biberiye
  • 1 defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı rezene tohumu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kıyılmış kırmızı acı biber
  • 2 diş ezilmiş sarmısak
  • Üstlerini örtecek kadar zeytinyağı

    Yapılışı:

Her zeytin tanesine keskin bir bıçakla uzunlamasına dört çizik atın. Bir kaseye aktarın. Üzerlerine mercan köşk, kekik, biberiye, defne yaprağı, rezene tohumu, kimyon, biber ve sarımsağı koyup iyice karıştırın. Zeytinleri ağzı sıkıca kapanabilecek cam, toprak veya porselen bir kaba alın. Üstlerini örtecek kadar zeytinyağı ilave edin. Arada bir kabı sallayarak en az üç gün dinlendirin.

Bir cevap yazın