Biberli ve Cevizli Ispanak

Biberli ve Cevizli Ispanak

Malzemeler:

  • 500 gram ıspanak
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı ceviz içi
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarmısak
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

Ispanağın kök ve saplarını ayıklayın. Yapraklarını birkaç defa sudan geçirerek yıkayın. İçine kabartma tozu ve tuz koyduğunuz kaynar suda 3 dakika haşlayın. Çıkartıp süzün. Soğuyunca kıyın. Ceviz içlerini elinizle küçük parçalara ayırın. Soğanı ve sarmısağı doğrayın. Bir tavaya zeytinyağını koyup kızdırın. Önce 3 dakika cevizi kavurun. Sonra soğan, sarımsak ve biberi atıp 2 dakika daha kavurmaya devam edin. Kıyılmış ıspanağı ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Sıcak servis yapın. Arzu ederseniz ceviz yerine dolma fıstığı kullanabilirsiniz.

Bir cevap yazın