Malzeme:
- 50 gram ceviz içi
- 1 dilim bayat ekmek (100 gram)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı su
- 2 yemek kaşığı sirke
- 3 diş sarımsak
- tuz
Yapılışı:
Cevizleri havanda iyice dövün, bir kaseye alın. Kabuk kısmını kesip ekmeği 10 dakika ıslatın, çıkartıp elinizle sıkarak fazla suyunu atın, cevizlere katın. Sarımsağı biraz tuz ile ezin. Ceviz ve ekmek işini tahta kaşıkla iyice karıştırırken azar azar zeytinyağını katın, iyice yedirin. Karıştırmaya devam ederek sirke, sarmısak ve tuzu ekleyin. Taratoru midye, kalamar gibi kızartma deniz ürünleri ile toka, semizotu gibi bazı salatalarda kullanabilirsiniz.