Malzemeler:
- 1 su bardağı kuru fasulye
- 3 yemek kaşığı tahin
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 3 yemek kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- Tuz
Yapılışı:
Fasulyeleri bir gece önceden ıslatın, süzün, bir tencerede beş dakika haşlayın. Haşlama suyunu dökün, fasulyelerin üzerini üç parmak geçecek kadar su ve bir tatlı kaşığı tuz koyup yumuşayıncaya kadar haşlayın. Fasulyelerin kabukları ayrışmaya başlayınca süzün, soğuduktan sonra havan veya mutfak robotu ile iri taneli un haline getirin. Haşlanmış, soyulmuş, ezilmiş fasulyeleri bir kapta tahin, ezilmiş sarımsak, limon suyu ile karıştırın, tuzunu kontrol edin, yayvan bir tabağa alın. Servis yaparken üzerine zeytinyağı ve kırmızı biber gezdirin.