Hamsi Buğulaması

Hamsi Buğulaması

Malzemeler:

  • 500 gram hamsi
  • Yarım yemek kaşığı un
  • 5 adet taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 limon
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı :

Hamsi filetolarını hazırlayın. Taze soğanları halkalar halinde doğrayın. Maydanozu yıkayın ve yapraklarını kıyın. Limonu yuvarlak dilimleyin ve çekirdeklerini temizleyin. Buğulamayı pişirmekte kullanacağınız bir sahana hamsileri, taze soğanı, maydanozu, karabiberi ve tuzu koyun. Balıkları zedelemeden karıştırın. Kuyrukları ortaya gelecek şekilde dizin. Kekiği serpin, limon dilimlerini koyun. Zeytin yağını gezdirin. Kısık ateşte balıkları kendi suyu ile 5 dakika pişirin. Hamsi buğulamayı taze soğan yerine kuru soğan ile de yapabilirsiniz.

Bir cevap yazın