Mantar Izgara

Mantar Izgara

Malzemeler:

  • 350 gram iri kültür mantarı
  • 6 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Yapılışı:

Mantarların üzerindeki çamur ve toprakları elinizle ovarak temizleyin. İyice yıkayın, saplarını yuvarlak kısımlarını zedelemeden parmaklarınızla hafifçe bastırıp ve döndürerek çıkartın. Soğuk suya atın. Maydanozu yıkayın, sap ve dallarını ayıklayın ve yapraklarını ince ince kıyın. Sarımsakları ayıklayın, havan veya el presinde ezin, maydanoza katın. Sarımsakları maydanoza tuz, karabiber ve zeytinyağını ilave edin ve karıştırın. Sudaki mantarları çıkartın, ters çevirip içlerindeki suyu boşaltın, bir küçük kaşık yardımı ile içlerini sarımsaklı maydanozla doldurun. Üzerlerine kırmızı pul biber ekin ve fırının üstten ızgarasında yumuşayıncaya kadar pişirin. Mantarların içine sarımsaklı maydanoz yerine karides, peynir, dereotu veya kaşar peyniri de koyabilirsiniz.

Bir cevap yazın