Malzemeler:
- 3 orta boy patlıcan
- 2 diş sarımsak
- 4-5 adet taze ceviz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Tuz
Yapılışı:
Patlıcanları bir güzel hazırlayın. Sarımsakları soyun, ince ince kıyın. Taze cevizleri zedelemeden kırın, ince açık sarı zarlarını soyun, elinizle küçük taneler haline getirin. Salata tabağında limonda beklemiş közlenmiş patlıcanları ince kıyın, sarımsak, ceviz, zeytinyağı, limon suyu ve tuzu ekleyip karıştırın. Közlenmiş patlıcanı ezerek sadece sarımsaklı yoğurt veya sadece zeytinyağı ve limon ile karıştırıp sofraya getirebilirsiniz. Bu salataya mevsiminde kıyılmış taze fındık da değişik bir tad verir.