Ahtapot Mücver

Ahtapot Mücver

500 gram ahtapot

3 yemek kaşığı un

Yarım demet maydanoz

2 yumurta

Tuz

Karabiber

Kızartma için sıvı yağ

Yapılışı: Ahtapotu bir güzel pişirin ve ince dilimler halinde doğrayın. Maydanozu yıkayın ve ince ince kıyın. Çukur bir kapta un, dereotu, yumurta, ahtapot, tuz ve karabiberi karıştırın. Çok yumuşak ve az sulu bir hamur haline gelince tahta bir kaşık ile alarak kızgın yağa bırakın. Üzerini tahta kaşıkla hafifçe bastırarak düzeltin. İki tarafını da kızartın. Kağıt mutfak peçetesi ile fazla yağını süzerek sıcak servis yapın. Ahtapot mücveri yanında çeyrek limon dilimleri ile ikram yapabilirsiniz.

Bir cevap yazın