Ahtapot Yahni

Ahtapot Yahni

500 gram ahtapot

1 kahve fincanı sirke

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 orta boy soğan

2 diş sarmısak

2 orta boy domates

2 sivri biber

1 karanfil

1 küçük parça tarçın

Defne yaprağı

Yarım demet maydanoz

1 yemek kaşığı limon suyu

1 çay kaşığı kekik

Karabiber

Tuz

Yapılışı: 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 çay kaşığı kekik, karabiber, tuz. Ahtapotu bir güzel pişirin ve 1-2 santim kalınlığında dilimler halinde doğrayın. Sarmısağın dış kabuğunu soyun ve bütün bırakın. Domatesleri sıcak suya sokup çıkartın, kabuklarını soyun ve küçük parçalar halinde doğrayın. Sivri biberleri yarım santim uzunluğunda doğrayın. Zeytinyağını ve soğanı tavaya koyun, karıştırarak yakmadan 5 dakika daha kavurmaya devam edin. Domates, sivri biber, tarçın, karanfil, defne yaprağı, tuz ve karabiberi ekleyin. 2 fincan sıcak su katın ve orta ateşte yarım saat pişirin. Ocağı söndürünce karanfil, tarçın ve defne yaprağını çıkartın. Limon suyu ve kekiği ilave edin. Karıştırın ve maydanozu üzerine serpin. Ilık olarak servis yapın.

Bir cevap yazın