Hamsi Köftesi

Hamsi Köftesi

500 gram hamsi

2 dilim bayat ekmek

4 kaşık mısır unu

1 yumurta

1 çay kaşığı yeni bahar

Yarım çay kaşığı karabiber

Yarım demet maydanoz

Tuz

Kızartma için sıvı yağ

Yapılışı: Hamsilerin kafalarını kopartın. Içlerini temizleyin. Ortalarındaki kılçıklarını ayıklayın ve ince ince kıyın. Bayat ekmek dilimlerinin kabuklarını kesip ayırın. Birkaç dakika suda tutun. Çıkartıp elinizle sıkarak suyunu süzün. Maydanozu yıkayın ve yapraklarını doğrayın. Kıyılmış balıkların üzerine ekmekleri, iki kaşık mısır ununu, yumurtayı, yeni baharı, karabiberi, maydanozu ve tuzu ekleyin. Yoğurun. Karışından elinizle alacağınız parçalara yassı veya uzun köfte şekli verin. Kalan mısır ununa bulayın. Kızgın yağda iki taraflarını da kızartın. Mısır unu bulamadığınız takdirde buğday unu kullanabilirsiniz

Bir cevap yazın