500 gram beyaz etli balik (levrek, dil, çipura)
2 kaşık krema
Yarım su bardağı süt
2 diş sarmısak
1 limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
Beşamel sosu için:
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı rende kaşar peyniri
Yapılışı: Satın alırken balıkçıya hazırlayacağınız balık filetolarını ince şeritler halinde kesin, fırına girecek bir tepsi veya yayvan cam kaba yan yana dizin. Sarmısağı ayıklayın, 1 çay kaşığı tuz ile havanda dövün. Havana krema ve limon suyunu ekleyin, iyice karıştırın, balıkların üzerine dökün, önceden ısıtılmış fırında 1520 dakika pişirip, çıkartın. Bir tencereye sıvı yağı koyun, ısınınca unu ekleyin, rengi dönene kadar yakmadan kavurun, yavaş yavaş sütü ilave ederek karıştırmaya devam edin, topaksız sulu bir bulamaç kıvamına gelince fırın tepsisindeki balıkların üzerine dökün. Rende kaşarı ekip tekrar fırına sokun, üstü kızarınca çıkartıp sıcak olarak sofraya getirin. Arzu ederseniz balık filetolarının arasına karides ve mantar da koyabilirsiniz.