Malzemeler:
- 250 gram yeşil fasulye
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı kırıntı beyaz peynir
- 2 diş sarmısak
- 1/3 demet maydanoz
- 1 yumurta
- Tuz
- Karabiber
- Kızartma için sıvı yağ
Yapılışı:
Taze fasulyeleri içine yarım çay kaşığı kabartma tozu atacağınız tuzlu suda haşlayın, çıkartıp süzün, ince ince doğrayın. Sarımsağı ayıklayın, ince ince doğrayın. Maydanozu yıkayın, saplarını atın, yapraklarını kıyın. Çukur bir kapta un, peynir, sarımsak, maydanoz, yumurta, tuz ve karabiberi karıştırın. Çok yumuşak az sulu bir hamur haline gelince tahta bir kaşıkla hafifçe bastırarak düzeltin. İki tarafını da kızartın. Kağıt mutfak peçetesinde fazla yağını süzerek sıcak servis yapın. Mücveri yanında çeyrek limon dilimleri ile ikram yapabilirsiniz.